Kako internet prodavnica može unaprediti Vaše poslovanje?

Za domaće kompanije internet prodavnica predstavlja jedinstvenu priliku da izađu na globalno tržište i prodaju svoju robu u inostranstvu.

 

Uz dobru marketing strategiju i pametno poslovanje, Vaša internet prodavnica može unaprediti Vaš brend i povećati Vašu bazu kupaca.

Internet kupovina predstavlja jednu od napopularnijih aktivnosti u svetu i svake godine internet prodaja beleži izuzetan rast. U prethodne tri godine prodaja putem internet prodavnica na globalnom nivou je skoro duplirana obzirom da je 2018-te zabeležena prodaja od 2.704 milijarde dolara, u odnosu na 1.336 milijarde dolara 2014. godine. Zvanične projekcije predviđaju da će internet prodaja dostići cifru od čak 5.278 milijardi dolara 2021. godine, što bi predstavljao rast od preko 300% za manje od jedne decenije.

Korisničko iskustvo veoma je bitno jer se tako stvara odanost kupaca i jača Vaš brend. Kupci danas koriste internet u svim fazama kupovine, od istraživanja o proizvodima, preko traženja alternativa, pa do konkretne kupovine. Najčešće plaćanje proizvoda u Srbiji je plaćanje pouzećem. Izrada internet prodavnice sasvim sigurno popraviće korisničko iskustvo Vaših kupaca.

Web prodavnica: Jednostavan pristup globalnom tržištu

Web prodavnica omogućava Vašim kupcima da bilo gde i bilo kada kupe Vašu robu. Izradom web prodavnice ukinućete granice koje su Vas do sada sputavale da proširite svoju prodaju na globalni nivo. Naravno, ukoliko želite da Vaše poslovanje proširite van granica Srbije, neophodno je da sadržaj na Vašem sajtu bude dostupan i na engleskom jeziku i da plaćanje budem dostupno kreditnim karticama. Vaše prodajno mesto može da pokrije jedan grad ili regiju, dok web prodavnica nije geografski ograničena.

Jednostavno predstavljanje proizvoda

Predstavljanje informacija o proizvodima i uslugama lakše je i jednostavnije putem internet prodavnice. Nećete morati svakoj mušteriji da objašnjavate ponaosob prednosti određenih proizvoda ili njihove karakteristike. Opis proizvoda na Vašoj internet prodavnici dovoljno je napisati jednom i on će biti dostupan svakom korisniku.

Prednosti web prodavnice za korisnike

Kupovina putem web prodavnice kupcima omogućava da svoju kupovinu obave brzo i jednostavno. Nema čekanja u redovima ni radnog vremena, već je kupovina moguća u svako doba dana i noći, uz nekoliko koraka.

 

Cene

Web prodavnice uglavnom mogu da ponude jeftinije cene u odnosu na regularne prodavnice jer roba dolazi direktno od proizvođača do potrošača, bez posredništva, plus tu su i mnogobrojni kuponi i popusti na online kupovinu. Takođe, internet kupovina omogućava kupcima da upoređuju cene, kako na jednom web shop sajtu, tako i između više internet web prodavnica.

 

Veliki izbor proizvoda

Raznovrsnost koju nudi internet kupovina ne može da se dostigne u kupovini uživo. Prvo, kupci nisu geografski ograničeni, već mogu da kupuju robu iz drugih zemalja. Drugo, u roku od nekoliko minuta možete da pronađete na drugom mestu proizvod koga nema na zalihama u nekoj internet prodavnici. Dosta toga zavisi kako je proizvod odslikan, kakve informacije ima u opisu. Pored toga, izbor modela, veličina i boja nekog proizvoda je praktično neograničen prilikom internet kupovine.

Sada kada znate koje su prednosti internet prodavnica, ostaje Vam samo da se posvetite njihovoj izradi i održavanju. U sledećem tekstu detaljno ćemo objasniti koje korake morate da preduzmete da bi Vaša izrada internet prodavnice bila uspešna.

Koristite web prodavnicu za generisanje novih lidova

Email marketing je veoma efektivan način da uvećate prodaju slanjem emailova Vašim postojećim mušterijama ili korisnicima koji nisu ništa kupili, ali su Vam dali svoju email adresu putem prijave. U Vašoj web prodavnici možete prikupljati informacije o korisnicima i generisati lidove za Vaš email marketing.

Neophodno je samo da kreirate različite ponude koje će Vaše korisnike podstaknuti da Vam ostave podatke, čak i ako ne kupe ništa u tom trenutku. Na primer, možete ponuditi popuste korisnicima koji Vam ostave svoj email, ili besplatnu dostavu na buduću kupovinu.

 

Besplatno do novih korisnika

Internet pretraživači poput Google-a omogućavaju i malim kompanijama da se rangiraju visoko i time prošire krug potencijalnih kupaca. Za razliku od fizičke prodavnice gde lokacija igra glavnu ulogu kada je vidljivost Vaše prodavnice u pitanju, na internetu se ove razlike ne postoje.

 

Bolja vidljivost akcija/promocija

Ukoliko imate prodavnicu, znate koliko su akcije bitne i koliko doprinose prodaju. Međutim, često je teško dostaviti vest o Vašim akcijama potencijalnim kupcima. Zato je bitna web prodavnica, ali i internet marketing koji će uspešno da promoviše Vaš web shop sajt na socijalnim mrežama. Ukoliko imate i fizičku i internet prodavnicu, Vašu web prodavnicu možete iskoristiti za obaveštavanje korisnika o promocijama.

Studio T je digitalna agencija koja .

Fascinirajte i zadržite korisnike vašeg proizvoda, podignete prodajne rezultate. Započnimo prekretnicu u vašem poslovanju.